Verslag Filmcafé op 30 november 2019

Op 30 november 2019 kwamen zo’n 20 video enthousiasten bijeen in dorpshuis de Veldkei in Havelte. Daar was het Filmcafé, georganiseerd door Filmclub Take One onder de auspiciën van NOVA Noord. Leden van diverse aangesloten filmclubs toonden hun filmproducties aan de aanwezigen. De films werden van deskundig commentaar voorzien door Hilko Hof en Rudi Boon, beiden ervaren filmers. Gekeken werd naar de technische en inhoudelijke kant, het verhaal en de muziek.

Herman Huisman van Filmclub Take One opende de middag met korte fragmenten uit producties van Muziekcentrum Westerveld in Diever, die met meerdere camera’s door de leden van de Havelter club zijn geproduceerd. Zowel wat betreft camerawerk als ook montage, beeld- en geluidsregie.

Daarna waren de leden aan de beurt. De inzendingen varieerden van een complete vakantiereportage tot korte animatiefilm. Films gemaakt als opdracht van de filmclub en  sfeerimpressies van evenementen in de omgeving. Heleen Vissinga liet zien wat je allemaal met een simpele minicamera kan maken. Tot slot werd er gekeken naar een schitterend  sinterklaasjournaal, geheel bedacht en gespeeld door mensen met een beperking. Naast het oordeel van de deskundigen, hadden ook de aanwezigen in de zaal het nodige in te brengen. Het was een zeer geanimeerde middag in Havelte